Onze bewoners

Trudy 1986Role
Deze prachtige jongedame op de foto is Trudy Smit, 26 jaar oud. Meervoudig gehandicapt en rolstoelafhankelijk. Een heerlijk mens, sociaal, vrolijk en sinds april 2012 enthousiast bewoonster van Us Dream. Trudy woont met plezier in haar mooie appartement waar zij omringd wordt met voldoende zorg, tijd en aandacht.
AnnikaRole
Annika woont sinds de start in 2003 Us Dream. Ze heeft het syndroom van Rett. Annika is volledig afhankelijk van anderen. Ze geniet vooral van één op één contacten, afgewisseld met rustmomenten met muziek, film en/of (voor)lezen, maar vindt het ook heerlijk om met ondersteuning een stukje te lopen, te ‘fietsen’, of te zwemmen. Annika communiceert steeds meer en beter via een oog bestuurde spraakcomputer (Tobii). Hierdoor krijgt ze letterlijk meer te zeggen over wat ze wil en hoe ze zich voelt.
Richard Role
Richard is sinds 1 oktober 2012 het “sluitstuk” van Us Dream. Richard is een ernstig, meervoudig gehandicapte jongeman. Hij heeft eerst een aantal jaren in een instelling gewoond. Daar ik (moeder) meer voel voor een kleinschalig en direct betrokken woonvorm ben ik blij dat Richard nu bij Us Dream mag en kan wonen.
JosteinRole
Jostein logeerde sinds 2011 bij Us Dream, en is er in november 2013 definitief gaan wonen.

Hij heeft een meervoudige beperking en epilepsie.

Ondanks zijn beperking is hij altijd vrolijk en staat open voor veel leuke dingen! Zo vindt hij bezigheden zoals wandelen, douchen of muziek erg leuk, maar vindt hij het ook fantastisch om naar een concert of voetbalwedstrijd te gaan. Het is voor hem wel belangrijk dat dit afgewisseld wordt met rustmomenten.

Sinds Jostein bij Us Dream woont, wordt hij meer uitgedaagd om te laten zien wat hij zelf wil. Dit heeft al vele mooie resultaten en bijzondere keuzes opgeleverd! Dit voelt voor Jostein en zijn familie heel goed.

Daniëlle 1984Role
Daniëlle woont sinds de start in 2003 in Us Dream. Ze woont hier met veel plezier hetgeen af te meten is aan haar uitspraak dat Us Dream haar thuis is. Daniëlle geniet van alle mensen om haar heen en de contacten die ze heeft in Us Dream maar ook daarbuiten. Drie dagen per week werkt ze op het kunstatelier “De Kunst” te Peins.
LydiaRole
Lydia is geboren met spini bifida (open ruggetje), waardoor ze vanaf haar middel verlamd is. Lydia heeft een verstandelijke beperking waardoor ze een andere logica heeft dan anderen. Ze is een vrolijke dame geworden met veel gevoel voor humor. Sinds Lydia in Us Dream woont (april 2011) is ze erg zelfstandig geworden. Afspraken worden niet meer voor haar gemaakt, maar met haar. Ze is inmiddels zo overtuigd van haar eigen kunnen dat ze steeds meer zelf wil.